Ensihoitolääketiede (Länsi-Uudenmaan Pelastuslaitos)

Ensihoitolääketieteen verkkokoulutus kattaa kaikki keskeiset ensihoitolääketieteen aihealueet. Luennoitsijana videoilla toimii anestesiologian ja tehohoidon erikoislääkäri, dosentti Jouni Nurmi. Kurssin videot perustuvat ajantasaiseen tutkimustietoon ja soveltuvat ensihoidossa työskenteleville, akuutihoitotyötä tekeville ja ensihoidon sekä sairaanhoidon opiskelijoiden käyttöön.

Mitä opit?

Saat kattavan tietopaketin ensihoitolääketieteen eri osa-alueista

Ymmärrät ilmiöitä laajemmin niin fysiologian, patofysiologian ja farmakologian näkökulmasta

Pystyt paremmin perustelemaan toimintaasi ja omaat vahvemman tietopohjan

Info

Ei sertifikaattia

Itseopiskelu

30 tuntia

Jouni Nurmi

Ensihoitolääketiede (Länsi-Uudenmaan Pelastuslaitos)

quote

Koulutuspaketti on ollut suurena apuna itseopiskelussa. Verkosta löytyvä kokonaisuus on helposti saatavilla ja opiskelu onnistuu omien aikataulujen mukaan joustavasti.

Sini Palvimo Kymsote ensihoito
quote

Luennoista on helppo kerrata yksittäisiä aihealueita tai opiskella suurempia kokonaisuuksia. Elävämpää ja monimuotoisempaa opiskelua, kuin pelkän kirjan tankkaaminen.

Sini Palvimo Kymsote ensihoito
quote

Jouni Nurmen ensihoitolääketieteen koulutuskokonaisuus tarjoaa yhden hyvän työkalun osaamisen hallintaan. Hyödynnämme tarjolla olevaa kokonaisuutta koulutuksissamme aktiivisesti.

Jaana Virtanen Koulutusensihoitaja Kymsote ensihoito
quote

Ensihoitolääketieteen oppimisalusta sopii niin itseopiskeluun, kuin myös koulutuspäivien tueksi laajentamaan ja syventämään osaamista.

Jaana Virtanen Koulutusensihoitaja Kymsote ensihoito
quote

Jounin luentosarjalla aikoinaan olleena pakko sanoa, että Jouni on yksi parhaista kouluttajista, joita mulla on koskaan ollut.

Jarna Rintaniemi
quote

Mieletön kyky esittää monimutkaisetkin asiat ymmärrettävästi ja todella mieleenpainuvasti + tehdä luennoista tosi mielenkiintoisia.

Jarna Rintaniemi

Opiskeltuasi kaikki ensihoitolääketieteen oppimisalustan aihepiirit olet saanut kattavan tietopaketin ensihoitolääketieteen eri osa-alueista. Ymmärrät ilmiöitä laajemmin niin fysiologian, patofysiologian ja farmakologian näkökulmasta. Pystyt paremmin perustelemaan toimintaasi ja omaat vahvemman tietopohjan.

  1. Ensihoitolääketieteen oppimisalustan esittely
    • Tässä osiossa esittellään oppimisalustan toimintaa ja siinä käydään läpi, mistä ensihoitolääketieteen oppimisalustassa on kyse.
  2. Elvytys
    • Ymmärrät elvytyksen aikaista patofysiologiaa, hoitomenetelmiä, eri taktiikoita potilaskohtaiseen hoidon räätälöintiin. Linkeistä löytyvät demonstraatiot erotusdiagnostiikasta ja elvyttäen kuljettamisesta.
  3. Hengitysvajaus
    • Ymmärrät hengitysvajauksen mekanismit, jotka johtavat lisääntyneeseen hengitystyöhön tai hapenpuutteeseen sekä eri hoitomuotojen vaikutusmekanismit.Tässä moduulissa käydään läpi lisäksi verikaasuanalyysin tulkintaa ja NIV-hoidon periaatteita.
  4. Rintakipu ja sydämen vajaatoiminta
    • Perehdyt rintakipuisen potilaan erotusdiagnostiikkaa, EKG:n iskemiatulkintaa, akuutin sepelvaltimotautikohtauksen hoidon periaatteet sekä sydämen vajaatoiminnan ilmenemismuotoja.
  5. Rytmihäiriöt
    • Perehdyt nopeisiin rytmihäiriöihin. Ymmärrät nopeiden rytmihäiriöiden mekanismit ja niiden luonteen.
  6. Akuutit neurologiset ongelmat
    • Tässä moduulissa käydään läpi keskeisimmät ensihoidossa kohdattavat akuutit neurologiset ongelmat: aivoverenkierron häiriöt sekä pitkittynyt epileptinen kohtaus. Lisäksi perehdyt tajunnantason määrittämiseen, kallonsisäisen tajuttomuuden syyn tunnistamiseen sekä kohonneen kallonsisäisen paineen merkitykseen.
  7. Sokki ja sepsis
    • Ymmärrät sokin patofysiologiaa, sen tunnistamista ja sepsiksen hoitoa. Lisäksi selitetään nestehoidon periaatteet.
  8. Vammapotilas
    • Perehdyt vaikeasti vammautuneisiin potilaisiin ja heidän ensihoitoonsa.
  9. Lasten ensihoito
    • Tässä moduulissa käydään läpi fysiologisia ja anatomisia erityispiirteitä eri ikäisillä lapsilla siltä osin kuin ensihoidon kannalta merkityksellistä. Lisäksi esitellään apuvälineitä työkuorman vähentämiseksi lapsipotilasta hoidettaessa ja käydään läpi nestehoidon periaatteet.
  10. Anestesiologia
    • Ymmärrät anestesiaintubaatioprosessin. Tätä tukemaan moduulissa käydään läpi simuloidun ensihoitotehtävän kautta anestesiaintubaatioprosessi. Lisäksi käydään läpi hengityskonehoidon perusperiaatteita.
  11. Farmakologia
    • Tässä moduulissa käydään läpi ensihoidon kannalta olennaiset periaatteet farmakodynamiikasta ja farmakokinetiikasta – eli mitä lääkkeet tekevät elimistölle ja mitä elimistö tekee lääkkeille. Ensihoidossa käytettävät lääkkeet käydään ryhmittäin läpi.
  12. Kliininen päätöksenteko
    • Päätöksenteko, kuten työdiagnoosin päättäminen, on altista virheille. Näiden syitä tiedetään ja onneksi käytettävissä on keinoja virheiden välttämiseksi. Tässä moduulissa esitellään tilastollisia periaatteita päätöksentekoon liittyen, esitellään eri päätöksentekotavat, virhetyypit ja mahdollisuuksia kehittyä kliinisessä päätöksenteossa.
  13. Vastauksia kysymyksiin
    • Tässä osiossa Jouni Nurmi vastaa käyttäjäkysymyksiin.

Kurssilla ei ole suorittamisehtoja. Kurssista ei saa arvosanaa.

Toimi näin!

  1. Klikkaa “Lisää ostoskoriin” -painiketta.
  2. Rekisteröidy kurssille kassan kautta. Täytä pyydetyt tiedot.
  3. Saat sähköpostiisi viestejä Eduficationilta. Klikkaa yhdessä sähköpostissa olevaa linkkiä vaihtaaksesi Edufication-tilin salasanan.
  4. Siirry Eduficationin oppijaprofiiliisi ja etene suorittamaan kurssia Eduficationin oppimisalustalle.
  5. Suorita kurssi 12 kuukauden kuluessa ja nauti uuden oppimisesta!

Tietoa kouluttajasta

Jouni Nurmi

Ensihoitolääkäri, dosentti Jouni Nurmen koulutuspolku ulottuu aina lähihoitajasta ensihoitaja AMK:n kautta anestesiologian ja tehohoidon erikoislääkäriksi.

Lue lisää

Arvostelut

Tälle kurssille ei vielä ole arvosteluja.

Muut olivat kiinnostuneita